Тенденцията от 2010-та година насам е красноречива и тревожна. Тя

...
Тенденцията от 2010-та година насам е красноречива и тревожна. Тя
Коментари Харесай

За какви признаци на диабет да следят родителите на малки деца

Тенденцията от 2010-та година насам е красноречива и тревожна. Тя недвусмислено демонстрира, че от ден на ден деца страдат от захарен диабет, а възрастта, на която се слага диагнозата спада. За страдание, към този момент не е необичайност пред кабинетите на лекарите да се видят 4-5-годишни деца.

С цел по-добро запознаване на родителите с признаците на диабета, детските ендокринолози обобщават няколко съществени признака, за които фамилиите да бъдат нащрек.

Това са:
- Рязкото събаряне на килограми
- Засилен апетит
- Често пиянство на вода
- Умора
- Неконтролируемо трептене

Всеки един от тях е знак, че детският организъм среща здравословен проблем. Профилактичните проучвания на кръвната захар са най-надеждният вид да се открие захарния диабет в точния момент. Всички деца, а също и възрастни хора, които са с наднормено тегло, е значимо да се профилактират годишно, с цел да може да се открие заболяването преди да са настъпили съществени затруднения. Съществува така наречен положение на предиабед. При него с вярно хранене и постоянна физическа интензивност, може да не се стигне до отключване на захарна болест.

Ключов миг при контрола на болестта на децата е самодисциплината. Голяма част от учениците избират да се хранят с нездравословни и бързи храни. В реалност те са вкусни, само че вредите, които носят на организма, надалеч не са малко.

Често точно тези храни са съществена причина за прекомерното и бързо повишаване на килограмите при децата, а в композиция със затънал метод на живот, това може да докара до отключване на диабет. Поради тази и ред други аргументи, лекарите поучават родителите да запишат децата си на спорт, който да помогне за тяхната физическа интензивност. Признаците за диабет могат да бъдат разпознати и от персоналните лекари, по тази причина е нужно да се вършат прегледи постоянно.

Фактор, на който фамилиите, рядко обръщат внимание, е стресът на който детето може да е подложено. Понякога учебната среда, а в избрани случаи даже и фамилната, могат да покачат равнищата на стрес. Всичко това е причина за отключване на захарен диабет.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР