Тенденцията е все повече млади хора да се заразяват с

...
Тенденцията е все повече млади хора да се заразяват с
Коментари Харесай

Директорът на „Пирогов“: Тенденцията е все повече млади хора да се заразяват с коронавирус

Тенденцията е от ден на ден младежи да се заразяват с ковид. Доколко те го боледуват тежко е различен въпрос. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

„ Това, че се разреши да се вършат абитуриентски балове, да се върви по нощни заведения, множеството от които са на закрито, най-малко в София, както и по питейни заведения и заведения за хранене, където виждаме, че към момента възрастните не смеят да вървят. Нормално е младите да се разболеят повече, тъй като не съблюдават ограниченията “, разяснява проф. Балтов.

Възрастните хора и хората, които имат хронични болести, са извънредно наясно и знаят защо иде дума. Те самите не разрешават на младите да се приближават до тях. Те съблюдават ограничаващите ограничения – носенето на маски, самодисциплината, дезинфекцията. Младите хора, които се юрнаха нпо цялата страна, те от самото начало считат, че са по-недосегаеми, че на тях ще им мине елементарно, като един грип, хрема, само че това не е тъкмо по този начин, тъй като виждаме, че има доста младежи, които карат тежко вируса “, добави той.

По думите му в „ Пирогов “ няма чувството, че пациентите, които постъпват с COVID-19, са свързани с футболните срещи и по-специално тази сред ЦСКА и „ Левкси “ на националния стадион.

Той изясни, че при високо физическо натоварване вирусът доста по-бързо и елементарно попада в белите дробове.

„ При вървене на сауна, или пък когато си в дискотека и танцуваш, има физическо натоварване, тогава дишаш доста повече от въздуха, който издишат доста хора към теб. Виждате какво се случи във Велико Търново с абитуриентските балове. Един басейн навън и със слънчева светлина, на никого не е непотребна. Сауната не е целесъобразна ”, уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР