Тенденцията България да привлича по-платежоспособни туристи, чийто престой е по-дълъг

...
Тенденцията България да привлича по-платежоспособни туристи, чийто престой е по-дълъг
Коментари Харесай

Ангелкова: Страната ни привлича по-платежоспособни туристи

Тенденцията България да притегля по-платежоспособни туристи, чийто престой е по-дълъг от преходните години, ясно се обрисува от последните данни за приходите от туризъм и осъществените нощувки в местата за настаняване с над 10 кревати.

За интервала януари-март 2019 година като цяло се регистрира растеж на нощувките в множеството зимни курорти по отношение на същите месеци на предходната година, а постъпленията от нощувки в страната са се нараснали с 4,1 на 100. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова преди откриването на 15-ото туристическо ревю „ Уикенд туризъм ” в Русе. Фактът, че туристите харчат повече у нас, е значим за туристическия бранш и демонстрира резистентност на дестинацията, означи министърът. Така, въпреки че за интервала януари-март като брой се записва спад на задграничните туристи от към 0,3%, резултатът за бранша и за стопанската система като цяло е по-добър. Отчита се, че продължителността на престоя се е нараснала главно на 7 дни в зимните курорти, при обичайната отмора през предни години 5-7 дни.

Целта ни е да насочваме повече гости към вътрешността на страната, уточни министър Ангелкова, отбелязвайки, че събития като туристическата борса в Русе са доста положително средство да покажем опциите за отдих и в крилата на дейните сезони и да насочваме целогодишно вниманието към България. Подкрепяме форума и благодаря на уредниците и локалната администрация, че го провеждат за 15-и следващ път, разяснява министърът.

Инициативата „ Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм “ ни оказва помощ да разпространяваме от ден на ден малко познати места, осведоми министър Ангелкова. Тя изясни, че от старта й през февруари към този момент е засечен растеж от към 2% на вътрешния туризъм. През предходната година от 27 млн. нощувки, осъществени в местата за настаняване с 10 и повече кревати, 9 млн. са от българи. Министърът съобщи, че се надяваме тази акция в допълнение да подкрепи и напъните на бизнеса.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР