Тенденция на нарастване на нарушения по пътищата, но намаляване на

...
Тенденция на нарастване на нарушения по пътищата, но намаляване на
Коментари Харесай

Пътна полиция: Нарушителите по пътищата растат, но жертвите са по-малко |

Тенденция на повишаване на нарушавания по пътищата, само че понижаване на злополуките с съдбовен край сочат данните на Пътна полиция за юли и август, предоставени на Нова тв.

35 500 повече извършители по пътищата са хванати през юли и август в сравнение със същия интервал на предходната година. 

Успокояващ акт е, че жертвите от катастрофи понижават спрямо летните месеци през 2019 година

Многото извършители обаче накараха полицията да ускори контрола по пътищата в цялата страна.

Само от 1 до 24 август са издадени повече от 127 000 акта, което е с 12 000 повече по отношение на същия интервал на предходната година. Почти половината от актовете, издадени през август 2020 година, са за превишена скорост.

През юли нарушителите са били още повече - издадените актове са близо 175 000, което е с около 23 500 повече спрямо предходната година.

Пострадалите и починалите при произшествия са по-малко. За август например са станали 595 произшествия. Загиналите са 48, а ранените 753. Миналата година през август живота си при пътно транспортни нарушавания са изгубили 58 души, а ранените са били 885.

" Тенденцията е за неспазване на преимущество, отдалеченост и несъобразена скорост. Това са и главните аргументи за настъпване на ПТП ", изясни Иво
Писанов от Пътна полиция. Той добави, че трафикът се е върнал към естествените си стойности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР