Тенденциите в интернет не винаги са забавни. Някои от тях

...
Тенденциите в интернет не винаги са забавни. Някои от тях
Коментари Харесай

Заплахите в интернет, за които трябва да знаем

Тенденциите в интернет не постоянно са занимателни. Някои от тях могат да бъдат толкоз жестоки, че „ жертвите им “ да не желаят да излязат от вкъщи си с месеци. Ето кои са заканите в интернет, за които би трябвало да знаем:

Порното за възмездие

Такова да вземем за пример е порното за възмездие. Това са фотоси и видеа, които се качват в интернет най-много от прочувствено засегнати сътрудници за раздразнение на другата половинка. През април 2015 притежател на американски уебсайт за шерване на подобен вид фрагменти бе тикнат в пандиза за 18 години, а хората, които са ги качвали са получили санкция от $350. С набирането на известност на обществените мрежи измежду младежите, те започнаха да ги употребяват освен за пращане на текстови известия, само че и на еротични фотоси.

Тези, които пращат еротично наличие е значимо да са уверени в получателя им, тъй като в интернет се зароди и скандалната наклонност - консуматори да не употребяват лични профилни фотоси, нито пък вярна персонална дата. Често подмамени девойки се хващат на лъжите педофили, насилници или биват отвлечени.

Личните данни

Личните данни на потребителите също могат да бъдат откраднати единствено с един неверен клик. Със сигурност най-малко един път ви се е случвало да ви се отвори уебсайт, в който написа, че сте спечелили огромна премия или пък да ви се отвори прозорец за инсталиране на програмен продукт. Този тип офанзива се назовава „ фишинг “.

Намиране на работа

Социалните мрежи могат да ви изиграят неприятна смешка при намирането на работа. Все по-често работодателите ревизират онлайн профилите ви и в случай че нещо не им хареса, това може да наклони везната към даването на мястото ви на някой различен.

Кибер принуждение

Децата пък постоянно стават жертви на кибер принуждение. Недоброжелатели постоянно основават уеб сайтове или страници в обществените мрежи, пишейки грозни неща за индивида, който не харесват. Именно този тип офанзива може да докара до психическа щета върху нежното схващане на малчуганите.

Изводът от тези скандални образци е, че би трябвало доста да внимаваме какво споделяме в интернет, тъй като заплахите дебнат отвред. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР