Тенденциите сред кандидат-студентите за обучение зад граница тази година не

...
Тенденциите сред кандидат-студентите за обучение зад граница тази година не
Коментари Харесай

Кои са най-желаните специалности от българските кандидат-студенти?

Тенденциите измежду кандидат-студентите за образование зад граница тази година не са се трансформирали доста по отношение на последните няколко години, споделят специалисти от ЕДЛАНТА. Според данни от последното им ревю „ Европейско обучение “, класацията за мечтани специалности се оглавява от бизнес мениджмънт, стопанска система, финанси и техни производни, както и от по-артистични и изобретателни специалности като реклама, изкуство,  музика и дизайн.

Най-желани дестинации за обучение в чужбина остават Англия, Холандия, Германия, Австрия и Дания, 14% от кандидат-студентите се интересуват от Италия и съвсем толкоз от Испания, а Франция се подрежда след тях с 11,7% интерес. 

 Сред избора на кандидат-студентите още веднъж доминират специалности като бизнес, мениджмънт, стопанска система, финанси и сходни (26%). Според експерти, повода се корени в вложенията и т.нар „ финансови медиатори “, а и в последно време на мода са криптовалутите. Хората разчитат, че придобивайки познания в тази сфера, могат бързо да се изстрелят към лесната и сигурна реализация. Не е учудващо, че компютърните науки също се подреждат измежду специалностите към които има емфатичен интерес  - 17%. Повишен е и ползата към маркетинг, реклама и ПР (14%), както и към по- артистични специалности, като  музика и изкуство (14%) и дизайн (12,8%). Видовете дизайн несъмнено са чест избор на студентите – графичен, интериорен или продуктов. Анимация и 3D ефекти също са търсени специалности. Причината е актуалността на гейм промишлеността сега. 

В сферата на инженерните науки, където кандидат-студентите са се насочили към специалности като машинно инженерство, авиоинженерство и строително инженерство. Причината е все по-голямото търсене на работния пазар на специалисти в тези сфери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР