Тенденциите са икономическият растеж в ЕС да продължи в следващите

...
Тенденциите са икономическият растеж в ЕС да продължи в следващите
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК: Приемането на еврото ще...

Тенденциите са икономическият напредък в Европейски Съюз да продължи в идващите 2 години с към 2%, безработицата е на равнища, по-ниски от преди рецесията. Но стопанската система е циклична, по тази причина би трябвало да сме готови и да изградим фискални буфери. Призовавам страните членки да го създадат в този момент при положителните стопански времена.

Този зов към страните членки на Европейски Съюз насочи зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис от ефира на " Събуди се " по Нова телевизия.

Според Домбровскис рискови фактори за стопанската система са напрежението сред Русия и Украйна, обстановката в Гърция, както и в някои прилежащи за Европа страни на Изток и на Запад. Еврокомисарят не чака Брекзит да окаже голямо въздействие на стопанската система на Европейски Съюз, а по-скоро на Англия.

Домбровскис акцентира, че България би трябвало да прекара най-малко 3 години в чакалнята на Еврозоната. След като бъдем признати в Еврозоната, ще можем да влезем и в Банковия съюз. Приемането на еврото ще подкрепи стопанската система ни и ще е фактор за привличане на повече задгранични вложения.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР