Тенденциите напоследък са децата да предпочитат да си чатят, а

...
Тенденциите напоследък са децата да предпочитат да си чатят, а
Коментари Харесай

Тревожно: Децата предпочитали да си чатят, вместо да говорят помежду си 

" Тенденциите в последно време са децата да избират да си пишат, а не да приказват персонално между тях ". Това съобщи зам.-кметът на Варна Тодор Иванов. Като ръководител на Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните той уточни и повода – обществените мрежи.

„ Децата се отчуждават, тъй като едно от неприятните неща на обществените мрежи е тъкмо това – отчуждаване от изконните полезности. Децата избират да получават информация от обществените мрежи, която нормално не е правилна. Забравиха книгите и четенето, което няма по какъв начин да не се отрази и на държанието им ”, разяснява Иванов.
 Тодор Иванов даде старт на годишната акция „ Открити дни на Местните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните “Дарик Варна
„ Нищо не се е трансформирало във времето. Децата са такива, каквито са били постоянно. В някои случаи непослушни, в други – не толкоз. Но казусът не е в тях, а в техните родители, възпитатели и учители ”, посочи още зам.-кметът на Варна. 

Приобщаването на децата към изконните български полезности, към учебното заведение и четенето е една от задачите на общинската дирекция „ Превенции ”. Днес  бе даден старт на годишната акция „ Открити дни на Местните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните “.-->

Тя се провежда от Общинската и седемте Местни  комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, дирекция „ Превенции ” и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В самодейността ще бъдат обхванати над 3800 възпитаници от 43 варненски учебни заведения. Дейностите включват над 120 беседи, презентации и тематични часове, извършени по метода „ връстници образоват връстници ”.

Основната цел е учениците да се срещнат по-подробно с отрицателните последствия от проблематични държания, с които могат да се сблъскат в своето всекидневие – експанзия, приложимост на психоактивни субстанции, рискове в интернет, рисково полово другарство и замесване в трафик на хора. 

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР