Tenda U12 осигурява удобството на безжичната Wi-Fi връзка за настолни

...
Tenda U12 осигурява удобството на безжичната Wi-Fi връзка за настолни
Коментари Харесай

Инсталиране на Wi-Fi USB адаптер – Tenda U12


Tenda U12 обезпечава удобството на безжичната Wi-Fi връзка за настолни компютри и преносими компютри
(снимки: TechNews.bg)

Безжичните мрежи се постановиха като най-популярния метод за свързване към интернет в дома, на публични места и даже в офисите. Всеки консуматор желае да има това улеснение на своя компютър. И в случай че преносимите компютри по хипотеза идват с вграден Wi-Fi адаптер, тази алтернатива не е обезпечена за десктоп РС-тата. Затова устройства като безжичните USB адаптери могат да свършат страхотна работа.

Наскоро представихме, който се предлага на пазара у нас за към 50 лева с включен Данък добавена стойност, а в този момент ще разкажем по какъв начин се конфигурира сходно устройство. Процедурата в действителност е извънредно лесна и няма да затрудни даже неопитните консуматори, в случай че просто следват инструкциите в документите от производителя на адаптера.

Tenda U12 се доставя в комплект с разширителен USB кабел и инсталационен диск. Можете да включите устройството напряко в USB порт на преносимия компютър или настолния районен съд или да го свържете чрез USB кабела, като вторият метод се предлага от производителя за реализиране на по-добра безжична продуктивност. USB интерфейсът на адаптера е 3.0, като е обезпечена, несъмнено, и съвместимостта с USB 2.0. След свързването, в левия завършек на адаптера ще забележите, че мига знак със синя светлина.

Сега би трябвало да поставите инсталационния диск в оптичното устройство на компютъра и да стартирате от него изпълнимия файл Setup.exe.

Ще се появи прозорец, който ви подканя с огромен бутон да започнете инсталацията. Натиснете бутона и изчакайте да завърши инсталирането на софтуера.

Накрая програмата ще ви предложи да рестартирате компютъра за по-добра продуктивност на адаптера. Рестартирайте.

Когато Windows зареди още веднъж, ще видите на десктопа иконата на помощната стратегия Tenda Wireeless Utility. Можете за улеснение да я закачите към лентата със задания (с десен бутон и „ Pin to Taskbar ”) за по-лесен достъп.

С това приложение в действителност избирате към коя безжична мрежа да се свържете, сходно на общоприетия Wi-Fi панел на Windows, който се появява при кликване на безжичната иконка вдясно на лентата са задания.

Когато стартирате Tenda Wireeless Utility, ще видите наличните Wi-Fi мрежи. Избирате вашата мрежа, въвеждате паролата за достъп и се свързвате към нея.

Това е всичко, което би трябвало да извършите, с цел да имате пълноценна Wi-Fi връзка към домашния рутер, на обществено място или в офиса.

Tenda U12 е двубандово устройство AC1300 (поддържа Wi-Fi на 2,4GHz и 5GHz) и в случай че рутерът ви също е двубандов, ще можете да изберете към коя от двете безжични мрежи да се свържете – 2,4G или 5G.

Адаптерът може да се свърже към интернет още по-лесно, без да ви се постанова даже да вкарват ключова дума. Това става посредством WPS функционалността, като изискването е и рутерът ви да поддържа WPS. Достатъчно е да активирате WPS опцията от помощната стратегия и в границите на две минути да натиснете и WPS бутона на рутера, с цел да се откри връзката.

След като сте конфигурирали и свързали сполучливо Tenda U12 към домашния рутер, остава да се насладите на високоскоростен безжичен интернет, до момента в който работите или се забавлявате.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР