Темповете на възстановяване на туристическия поток от Русия към Египет

...
Темповете на възстановяване на туристическия поток от Русия към Египет
Коментари Харесай

Русия ще възстанови туристическия поток към Египет

Темповете на възобновяване на туристическия поток от Русия към Египет ще зависят от това към какви райони от страната ще бъдат възобновени полетите - единствено до Кайро или и към курортите.
Това заяви в изявление за ТАСС ръководителят на организацията Ростуризъм Обег Сафонов.
Туристите от Русия летяха съвсем единствено до курортите Шарм ел Шейх и Хургада и по-късно посещаваха Кайро като вътрешни екскурзии, съобщи БГНЕС.
По-рано стана известно, че се чака възобновяване на разрешенията за полетите сред Русия и Египет.
Властите на Египет чакат съветските туристи да се върнат в страната в най-близко време. Това разгласи на 21 август президентът на републиката Абдел Фатах ас Сиси в изявление за основните редактори на три национални вестника.
Руските управляващи към този момент оповестиха, че приготвят експериментален автобус от Русия за Кайро.
Според съветския министър на превоза Максим Соколов, представен от ТАСС, чартърните полети сред Русия и Египет ще бъдат възобновени не във всички египетски летища по едно и също време, а до едно от тях с постигане на съответното ниво на сигурността.
Припомняме, че съветски аероплан „ Ербъс” А 321, извършващ под наем полет от Египет за Русия, цялостен с съветски туристи, бе взривен във въздуха над Египет при започване на ноември 2015 година. Заради случая, при който починаха всичките 224 души на борда, Русия спря всички полети до Египет.
По време на краткотрайните ограничавания на въздушното придвижване над Египет съветските туроператори са изгубили към 10 милиона $ единствено в първите месеци на възбраната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР