Темповете на икономически растеж в Европа и Централна Азия се

...
Темповете на икономически растеж в Европа и Централна Азия се
Коментари Харесай

Мигрантите помагали срещу забавяне на икономиките и демографски кризи, според Световната банка

Темповете на стопански напредък в Европа и Централна Азия се забавят, демографската обстановка се утежнява, само че миграцията може да помогне за разрешаването на тези проблеми, се споделя в отчет на Световната банка, представен от Inews.

``
реклама

Европа и Централна Азия се следи закъснение на икономическия напредък, като през 2019 година той ще бъде 1,8%. Това отразява понижаване на икономическия напредък в Русия и Турция – двете най-големи стопански системи в региона… Ситуацията се изостря от влошаващите се демографски трендове, по-специално понижаване на популацията в трудоспособна възраст. Но имиграцията може да способства за разцвет в района ”, се споделя в документа.

" По предписание в огромна степен мигрантите са хора в трудоспособна възраст, които могат да облекчат демографския напън посредством растеж на работната мощ, увеличение на продуктивността и ускорение на икономическия напредък ", споделя Асли Демиргюч-Кунт, основен икономист на СБ за Европа и Централна Азия.

Банката отбелязва, че през последните 40 години делът на имигрантите в Европа нараства бързо. Днес един на всеки трима мигранти в света се насочва към Европа. Нивото на междурегионална имиграция в Европа и Централна Азия също е високо, като 80% от емигрантите се реалокират в други страни в района. " В същото време постоянно се вижда съществено опълчване на имиграцията. Това се дължи на обстоятелството, че изгодите от нея се демонстрират в дълготраен проект, до момента в който разноските като наложително разселване и безработица пораждат незабавно и са съсредоточени в избрани групи ". 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР