Температурни рекорди бяха регистрирани в Съединените щати. Необичайното горещото време

...
Температурни рекорди бяха регистрирани в Съединените щати. Необичайното горещото време
Коментари Харесай

Близо 50 градуса достигнаха температурите в САЩ

Температурни върхове бяха регистрирани в Съединените щати. Необичайното горещото време към този момент няколко дни е обхванало западната част. Горещините станаха причина и за анулацията на редица полети от летището на Финикс, щата Аризона, пише  Народоосвободителна въстаническа армия. Температурата доближи 49 градуса. Такава стойност там е отбелязвана единствено три пъти в историята на измерванията. 

Авиокомпания " Американ еърлайнс " анулира през вчерашния ден 50 свои полета от града, като изясни това с техническите особености на пътническите самолети, които при такива атмосферни условия имат потребност от по-дълго усилване по пистата, с цел да се откъснат от земята.  В Лас Вегас, Невада, също бяха регистрирани рекордните за града над 47 градуса по Целзий. Според метеоролозите допустимо е тези стойности да се задържат и през днешния ден.



Горещината подлага на тестване енергийните мрежи заради засилената консумация на ток за климатиците.

Властите предизвестиха популацията в множеството елементи на Калифорния, южната част на Невада и югозапада на Аризона да не излизат на слънце, да пият повече вода и да се въздържат от дълги физически старания и натоварвания.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР