Температурите в части от Сибир паднаха до минус 50 °C,

...
Температурите в части от Сибир паднаха до минус 50 °C,
Коментари Харесай

Минус 50 градуса скова Сибир, рекорден снеговалеж в Москва

Температурите в елементи от Сибир паднаха до минус 50 °C, а виелици и рекорден снеговалеж в Москва прекъснаха полетите, оповестява " Ройтерс ".

В Република Саха, ситуирана в североизточната част на Сибир и където се намира Якутск - един от най-студените градове в света, температурите паднаха под минус 50 °C, по данни на метеорологичните станции в района.

Необичайно ранно захлаждане в Саха докара до даже по-ниски температури от минус 50°C в някои елементи на обширния район, който е съвсем с размерите на Индия.

Почти цяла Саха се намира в зоната на безконечната заледеност. В столицата на района Якутск, която се намира на към 5000 км източно от Москва, температурата варираше от минус 44 °C до минус 48 °C.

През последните години температури от минус 50 °C се регистрират все по-рядко заради изменението на климата, а зоната на безконечна заледеност демонстрира все по-големи признаци на топене.

В съветската столица едни от най-обилните снеговалежи, следени в миналото, провокираха закъснения на някои летища, защото пистите бяха покрити с пълен сняг.

Най-малко 54 полета бяха отсрочени, а други пет бяха анулирани на трите най-големи летища в столицата.

Очаква се температурите в Москва да паднат до към минус 18 °C по-късно тази седмица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР