Температурите в части от Сибир паднаха до минус 50 градуса

...
Температурите в части от Сибир паднаха до минус 50 градуса
Коментари Харесай

Температурите в Сибир паднаха до минус 50 градуса, рекорден сняг в Москва

Температурите в елементи от Сибир паднаха до минус 50 градуса по Целзий на фона на общо захлаждане, докарало виелици и рекордни снеговалежи в Москва, оповестява Ройтерс в понеделник.

В Република Саха, ситуирана в североизточната част на Сибир и където се намира Якутск - един от най-студените градове в света, температурите паднаха под минус 50 C, съгласно метеорологичните станции в района.

Необичайно ранно захлаждане в Саха докара до даже по-ниски температури в няколко региона на Саха, просторен район, малко по-малък от Индия.

Почти цялата Саха се намира в зоната на безконечната заледеност. В столицата на района Якутск, която се намира на към 5000 км източно от Москва, температурата беше към минус 44 C до минус 48 C.

В съветската столица някои от най-големите снеговалежи, следени в миналото, провокираха закъснения на най-малко 54 полета на трите най-големи летища в понеделник, като пистите бяха покрити с пълен сняг.

Очаква се новият сняг да усили снежната завивка с 8-10 см.

Властите приканиха автомобилистите да употребяват градския превоз вместо колите си.

Руската организация " Интерфакс " оповестява, че количеството сняг, което към този момент доближава 20 см, е по-типично за интервала към Нова година, отколкота за началото на декември.

Очаква се по-късно през седмицата температурите в Москва да паднат до минус 18 C.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР