Температурите в Бургас скочиха с около 10 градуса само за

...
Температурите в Бургас скочиха с около 10 градуса само за
Коментари Харесай

Плажът в Бургас вече прие доста хора преди официалното откриване на сезона

Температурите в Бургас скочиха с към 10 градуса единствено за един ден. От ХМО Бургас оповестиха с акуратност фрапантната разлика. За Actualno.com климатологът Петя Петрова разгласи точните стойности: " На 17 май, в петък, температурата на въздуха беше 19,6 градуса, а в неделя тя се увеличи и доближи до 28,2 градуса. За този интервал на годината това е обикновено, само че на фона на ниските температури през месец май, неделният ден ни се стори изключително топъл ".

Това е повода в почивните дни и изключително в неделя, плажната линия на Бургас да посрещне много хора. Официалното отриване на сезона нормално е в края на месец май. Тогава стартират да работят избавителните и медицинските пунктове, слагат се чадърите и другите нужни за туристите уреди. От първи юни до 15 септември е наложително всяка линия да бъде охранявана. Недостиг на спасители има и тази година. Много от морските гардове изкарват своите разрешителни в БЧК, само че след това отиват на работа в чужбина поради по-високите хонорари. Други избират хотелските басейни, където има по-малко работа и по-добри условия на труд.

На 12 декември 2018 година държавното управление дефинира концесионер на плаж „ Бургас – север “ да бъде „ КРАМ ИНС “ ЕООД, със притежател Стоян Германов. Дружеството се класира на второ място в състезанието извършен от страната.„ Палм Инвест “ е участникът, който беше класиран преди всичко, само че по-късно е подал заявление, с което заявява невъзможността си да подписа концесионен контракт.
В очакване на формалното отриване бургазлии и туристи сложиха хавлии на плажа и се радваха на топлите почивни дни. Actualno.com ще наблюдава развиването на сезон лято 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР