Температурите следобяд ще достигнат стойности от 1 градус на северозапад

...
Температурите следобяд ще достигнат стойности от 1 градус на северозапад
Коментари Харесай

Лошо Ни Се Пише! Радвайте Се На Слънцето, Защото Идва Същински Катаклизъм!

Температурите следобед ще доближат стойности от 1 градус на северозапад до 10 в югоизточните региони. В Северна България ще духа слаб вятър от североизток, а в Южна - слаб до сдържан от юг.

През нощта с спирания дъжд ще превалява над по-голямата част от страната, а сняг - единствено над най-високите планински елементи.

Минималните температури на следващия ден ще бъдат високи за януари, от плюс 1-2 до 9 градуса. Дневните стойности ще се покачат и ще доближат от 2 градуса на северозапад до 12, 13 в източната половина на страната. Там ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от югоизток, с който ще постъпва топъл въздух.

Преваляванията от дъжд ще продължат, а следобед последователно ще стопират. Ще отслабва и вятърът, който по здрач в северозападните и западни елементи на страната ще се ориентира от запад и с него ще прониква по-студен въздух от северозападните елементи на полуострова.

След краткотрайно прекъсване на преваляванията през нощта, в утринните часове на петъчния ден още веднъж ще завали в южните региони. В крайните южни елементи на страната - елементи от Пирин и най-много Родопите, тук-там преваляванията ще бъдат интензивни - до над 25-30 литра за половин денонощие и там не са изключени местни наводнения.

Ще превалява дъжд, в планините - дъжд и сняг. Преди обяд още веднъж ще завали и в северозападните региони, като в ниските места ще вали дъжд и влажен сняг и единствено в планините на Видинско, Монтана и Софийско - влажен сняг и сняг. Възможни са и прекосявания от една фаза в друга при усилване на интензивността на дъжда.

Температурите още веднъж ще доближат от един градус на северозапад до 12, 13 в крайните североизточни региони и Югоизточна България, където още веднъж ще се усили вятърът от югоизток-юг.

Преваляванията ще продължат с спирания, като по-значителни ще бъдат преди обяд. Бавното навлизане на по-студен въздух от северозапад ще обхване и някои централни региони и слаб сняг ще вали в централните и западни елементи на Дунавската низина.

Дневните температури за следващ ден ще са в необятен период: от нула-два градуса на запад и северозапад до 5-8 в Горнотракийската равнина и 10-12 в крайните североизточни региони.

В неделя заран минималните температури ще бъдат от към минус 3 в Софийско и другите високи западни полета до към 4-5 градуса на изток и югоизток.

В неделя денем температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса, малко по-ниски по високите западни полета. В Централните и източни региони тук-там ще превалява слаб дъжд, по високите места - слаб сняг.

В понеделник ще бъде съвсем без превалявания, а температурите едва ще се покачат.

Според предварителните прогнози, във вторник следва следващо сензитивно стопляне и нови превалявания от дъжд.

Тъй като ситуацията в идващите 6-7 дни е доста динамична, следете ежедневните актуализации на прогнозите ни в идващите дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР