Температурите слабо ще се понижатПрез нощта срещу неделя над цялата

...
Температурите слабо ще се понижатПрез нощта срещу неделя над цялата
Коментари Харесай

Очаква се щуро време в неделя

Температурите едва ще се намалят

През нощта против неделя над цялата страна ще бъде най-вече ясно и безшумно.

Повече облаци чакаме тук-там в централните и южни региони, където до среднощ ще превали и прегърми. Минималните температури ще останат без основна смяна и ще са сред 17° и 24°С. Най-високи чакаме да са стойностите в Дунавската низина Сандански - до 20-24°С, осведоми.

През деня със слаб, а в североизточните региони и по Черноморието – до изтощен североизточен вятър, в страната ще прониква малко по-хладен въздух. Температурите ще се намалят с два-три градуса и преобладаващите оптимални ще са сред 30-35°С. По-прохладно ще се задържи по Черноморието и високите полета – до 28-29°С.

Времето ще остане най-вече слънчево, с развиване на купеста, а по-късно следобяд и по здрач тук-там - купесто-дъждовна облачност, и ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.

Времето по Черноморието

През нощта против неделя ще е ясно и безшумно. През деня ще е най-вече слънчево и топло, само че до обяд. Следобед на доста повече места ще се развива купесто-дъждовна облачност и е допустимо да превали и прегърми. Максимални температури на въздуха –29-30°С, на морската вода - 25°-26°. Ще духа сдържан североизточен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух.

Времето в София

През нощта против неделя времето в столицата ще е най-вече ясно и безшумно. Минималните температури ще са сред 16-17°С.

През деня ще е най-вече слънчево и топло, само че до обяд – по-късно ще се развива купесто-дъждовална облачност и чакаме превалявания и гръмотевици. Температурите ще се намаляват и оптималните им стойности ще са сред 29-30 °С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм, само че единствено до обяд. Следобед в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на повече места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи - и мощен вятър от североизток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 22°, на 2000 метра - към 15°.

Времето на Балканите

От североизток ще прониква по-хладен въздух и температурите едва ще се намалят. Въздушната маса ще остане неустойчива и в следобедните часове на доста повече места, най-вече в Южна Румъния и България, ще превали и прегърми.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР