Температурите ще се повишават до пределните за септември стойности от

...
Температурите ще се повишават до пределните за септември стойности от
Коментари Харесай

Температурите се покачват, предстои период със септемврийска жега

Температурите ще се покачват до пределните за септември стойности от над 30 градуса.

 

Изминалата ясна нощ „ срина ” температурите под 10 градуса в някои региони, само че в хода на денонощието термометрите ще се движат сред 26 и 31-32 градуса.

 

Последният почивен ден тази седмица ще е преобладаващо безоблачен в западните региони. В източната половина на страната и на места по планините ще има краткотрайни по-значителни заоблачавания с капацитет за слаб и нищожен дъжд. По крайбрежието за следващ ден ще се усеща мощен североизточен вятър, а вълните следобяд и вечерта ще са до 2 метра.

 

В дните преди първия образователен ден ще е септемврийски горещо с повишаващи се дневни температури. Въпреки студените утринни часове, кулминационната точка на топлата вълна ще е в средата на седмицата с показания на термометрите до 35 градуса в всекидневно горещите точки у нас.

 

Студен атмосферен фронт се чака да премине над Балканите през втората половина на седмицата. Нахлуването на по-студен въздух ще сътвори условия за гръмотевични процеси, по-активни в часовете следобяд и вечерта. Валежите ще са краткотрайни, краткотрайно интензивни с капацитет за градушка. Ще се усети и намаляване на температурите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР