Температурите ще останат високи през почивните дни. След вчерашния инцидент,

...
Температурите ще останат високи през почивните дни. След вчерашния инцидент,
Коментари Харесай

Предупреждение за силен вятър, високи вълни и мъртви течения по морето

Температурите ще останат високи през почивните дни. След вчерашния случай, при който поради мощния вятър се откъсна парашут с двама туристи, екипът ни във Варна ревизира по какъв начин работят компаниите, които дават въздушни атракции на туристите. Всяка база работи след издаване на позволение за един сезон, като компаниите са задължени да показват документ за цялото съоръжение, което употребяват.

Варна

Заради мощния вятър и огромното неспокойствие през днешния ден парасейлинг на варненските плажове не се допускаше. Единствената позволена водна атракция за туристите бяха джетовете. Всеки ден екипи на Морската администрация обхождат базите, които оферират занимания в морето. Проверяват се освен документите, само че и самите уреди.
Контролира метода на даване на услугата, което значи инструктирани ли са лицата, жителите, които ще употребяват тази услуга, заявили ли са, че са наясно по какъв начин се употребява тази услуга, какво могат, какво им е неразрешено да вършат и рисковете, които съществуват. Проверява се и правоспособността на капитана, който ръководи моторната лодка, която тегли парашута.Той би трябвало да преценя и събитията, при които дава тази услуга. Тук приказваме за метеорологични условия.  © БГНЕС
Служителите във водните бази в курорта " Златни пясъци " не желаеха да приказват и да бъдат снимани.
За някои туристи рисковото прекарване да летиш с парашут над морето си заслужава, за други е непростим риск.Гостите ми са от Австралия. Чули са за случая и се опасяват.Аз съм тук с дребни деца и това не е уместно за тях.За първи ден сме през днешния ден тук. Да, безвредно е.Не съм доста сигурен с тези неща.
Любителите на адреналина би трябвало да знаят, че водните атракциони са безвредни, в случай че морето е умерено, а вятърът - сдържан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР