Температурите се повишиха с 10 градуса по Целзий над средните

...
Температурите се повишиха с 10 градуса по Целзий над средните
Коментари Харесай

Доживяхме и жега в Сибир

Температурите се покачиха с 10 градуса по Целзий над междинните през юни в огромна част от Сибир, където почвата е постоянно замръзнала, само че последния месец бе белязан от адска горещина, заяви мрежата за наблюдаване на климата на Европейския съюз, представена от Българска национална телевизия.

Арктически часови температурен връх за месеца - 37 градуса по Целзий - беше подложен на 21 юни край Верхоянск в Североизточна Русия.

Топлото време в огромни сектори от Сибир от януари, в композиция с ниска почвена мокрота, способстваха за възраждането на горските пожари, които опустошиха района през предишното лято, напомнят специалистите.

И броят, и интензитетът на пожарите в Сибир и елементи от Аляска са се нараснали от средата на юни, което води до най-високите въглеродни излъчвания за месеца - 59 милиона тона CO2 - откогато стартират върховете през 2003 година

" Миналата година към този момент беше много извънредно и рекордно откъм пожари лято в Арктическия кръг ", споделя Марк Парингтън, старши академик в Службата за наблюдаване на атмосферата Коперник на Европейски Съюз (CAMS), предупреждавайки за " интензивна интензивност " през идващите седмици.

В международен мащаб юни 2020 година беше с повече от половин градус по Целзий по-топъл от междинното в интервала 1981-2010 година за същия месец и наедно с юни 2019 година като най-топлия регистриран до момента.

Учените предизвестяват, че омекването на в миналото твърдата безконечна замръзнала почва - разпростряла се в Сибир, Аляска и Северна Канада – трансформира изискванията на живот на локалните поданици и заплашва промишлената инфраструктура, изключително в Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР