Температурите през юли тази година са били най-високите, регистрирани някога

...
Температурите през юли тази година са били най-високите, регистрирани някога
Коментари Харесай

Тазгодишният юли е бил най-горещият месец на Земята

Температурите през юли тази година са били най-високите, регистрирани в миналото в международен мащаб. Това заяви американската администрация за океански и атмосферни условия, представена от Франс прес.

Междувременно, сателитни данни демонстрират, че полярният лед се е свил до рекордно ниски равнища. Според учените, междинната световна температура за месеца е била с съвсем един градус по Целзий над междинната за ХХ век от 15,8 градуса. 9 от 10-те най-горещи месеци юли са били след 2005-а, като последните пет години са и петте най-горещи, демонстрират данните на Националната администрация за океански и атмосферни условия на Съединени американски щати.

Откакто се води статистика от 1880-а година през 2019-а е регистриран най-горещият юли в Аляска и в Африка. Рекордите за най-високи температури бяха усъвършенствани и в няколко страни в Европа.

Имало е и някои райони с по-ниски от междинните температури, измежду които елементи от Скандинавието и Западна и Източна Русия, където температурите са били с минимум градус и половина под междинните. Междувременно, равнището на арктическия лед е понижен до исторически ниско равнище през юли - 1,9 милиона квадратни километра или с съвсем 20 % под междинното равнище. Тази констатация надмина предходното историческо дъно от юли 2012-а година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР