Температурите през следващите дни може да не са най-високите за

...
Температурите през следващите дни може да не са най-високите за
Коментари Харесай

Юли - идеален за море, на планина - преди обяд

Температурите през идващите дни може да не са най-високите за юли като безспорна стойност, само че сигурно ще стават за море.
" Спокойно могат да отидат всички на море. Времето няма да им основава проблеми. В околните 10 дни по Черноморското крайбрежие ще бъде доста умерено. Само идната седмица окол о сряда ще има краткотрайни превалявания. Така че сезонът несъмнено е в разгара си. Това предвижда синоптикът от НИМ Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия
Тази заран Западната част от страната се разсъни с гръмотевични стихии в Кюстендил и София. Целият ден ще е по този начин. Няма да вали през целия ден, само че ще има купесто дъждовни облаци и валежи. В централните региони ще са високи температурите до 35-36 градуса, само че на запад ще е по-хладно. Нормално за юли. По Черноморието температурата ще доближи до 29 градуса поради нормалния бриз по това време, акцентира синоптикът.
През почивните дни основно в Западна България, както и Италия – средиземноморски циклон минава над тази област и ще е неустойчиво времето. Даже ще бъде наранена част от ИЗточна България. Температурите ще останат 30-35 градуса, само че в неделя в цяла България ще се понижи температурата с няколко градуса.
За понеделник обаче още веднъж се връщаме на 36 градуса – изключително в Източна България.
В планините изключително по върховете не е добре да се върви. Гръмотевични стихии ги чака. Туристите да лимитират уикенда на море, в случай че вървят на планина- дано е преди обяд. Гръмотевичните стихии изключително следобяд в планината са рискови. Очакват се в до 10-15 литра на квадратен метър. Във високите елементи Рила и Пирин ще стигнат до над 25 литра. Същото е ситуацията и в Централния Балкан.
В събота следобе д, има заплаха от градушки в Централна България.
Поне през първата половина на юли градушките и преваляванията остават предстоящи рискови феномени изключително в следобедните часове.
Не се чакат върхове това лято – нито за най-високи температури, нито за превалявания, само че ще бъдем към нормите. Очаква се най-висока температура в последното 10дневие на юли.
Юли месец на малко:
Юли ще бъде най-вече безоблачен. Валежите са съсредоточени главно при започване на месеца – първото 10-дневие и то основно в Западна България. Второто 10-дневие – преваляванията и температурата ще са под климатичните правила. Около 13,16 и 19-ти ще има валежи, това ще поддържа температурите до 33 градуса. Остава и тук предизвестие за стихии и градушки. Последното 10-дневие стабилизиране. Само към 19-ти ще има високи температури до 39 градуса – Сандански, Велико Търново. Тогава са и „ горещниците “ в края на юли, в които климатично са най-високи температурите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР