Температурите паднаха рязко само за 24 часа в цялата страна.

...
Температурите паднаха рязко само за 24 часа в цялата страна.
Коментари Харесай

Кардиолог: Температурните промени не са толкова брутални за хората

Температурите паднаха внезапно единствено за 24 часа в цялата страна. Тези амплитуди крият опасности за човешкото здраве. По данни на Световната здравна организация, сред 30 и 50% от хората имат здравословни проблеми при промяна на времето.

Кардиологът проф. Младен Григоров изясни, че в медицината има разбиране, което се назовава метеотропизъм. То се отнася до това по какъв начин се повлиява организмът от внезапни промени на времето.

" Бих споделил първо, че това никога не е такава смяна, която да провокира някакви остри реакции. Доколкото разбрах тази заран температурата е 6 градуса, т.е. надалеч от това, което би могло да провокира такава реакция ", сподели проф. Младен Григоров в студиото на " България он ер ".

Той добави, че мъчно може да се приказва за профилактика, тъй като няма по какъв начин да се въздейства на природата. Проф. Младен Григоров обаче беше безапелационен, че е типично за хората от нашите географски ширини и за техния организъм да понасят по-добре студовете и да сме по-пригодени за тях, в сравнение с за жегите.

" До известна степен съдбовни могат да станат температури доста над зоната на комфорт. 23-24 градуса - това е тъкмо температурата на зоната на комфорт за организма ", означи кардиологът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР