Температурите достигнаха рекордните 21 градуса по Целзий в Алерт, най-северното

...
Температурите достигнаха рекордните 21 градуса по Целзий в Алерт, най-северното
Коментари Харесай

21 градуса в най-северното селище в света

Температурите доближиха рекордните 21 градуса по Целзий в Алерт, най-северното непрекъснато обитаемо място на планетата, на по-малко от 600 благи от Северния полюс, заяви канадската метеорологична работа, представена от БГНЕС по информация на Агенция Франс Прес.
" Това е много феноменално като статистика, само че е единствено един образец измежду стотици и стотици други такива, установяващи световното стопляне, " сподели Армел Кастелан, метеоролог от канадското министерство на околната среда.
Температурата от 21 градуса по Целзий бе измерена в неделя в Алерт, непрекъсната военна база на 82-ия паралел, която от 1950 година е дом на и на метеорологична станция.
През октомври предходната година отчет на Обединените народи предизвести, че времето да се предотврати световното злополучие изтича и че избягването на хаоса в климата ще изисква невиждана промяна на обществото и международната стопанска система.
Такива върхове толкоз надалеч на север са " изцяло зашеметяващи ", сподели Кастелан, отбелязвайки, че " за една седмица и половина регистрирахме доста по-високи температури от нормалните. "
От 2012 година има няколко дни, когато температурата се е повишила до 21 градуса по Целзий край крайбрежията на Северния ледовит океан. Средната дневна температура в Алерт през юли е към 10 градуса по Целзий.
" Не е пресилено да го назоваваме арктическа топлинна вълна ", споделя Дейвид Филипс, старши климатолог в Канада. " Прогнозните модели на канадското държавно управление " демонстрират, че това ще продължи до началото на септември ", добави той.
Сегашната топлинна вълна се дължи на високото атмосферно налягане, което се намира над Гренландия, което е " много извънредно " и изпраща южни ветрове до Северния ледовит океан.
Арктика се нагрява три пъти по-бързо от други елементи на планетата, сподели Кастелан, наблягайки нуждата от фрапантно понижаване на въглеродните излъчвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР