Температурите днес в Индия достигнаха 50 градуса, след като обширни

...
Температурите днес в Индия достигнаха 50 градуса, след като обширни
Коментари Харесай

Температурата в Делхи достигна 47 градуса

Температурите през днешния ден в Индия доближиха 50 градуса, откакто обширни елементи от територията й бяха обхванати от гореща вълна, съобщи ДПА.

Индийската метеорологична работа предизвести за рисково гореща вълна в северните щати Утар Прадеш и Раджастан, в западния Махаращра, централния Мадхия Прадеш, както и в източните Бихар и Джаркханд.

Делхи регистрира най-горещия си ден за сезона. Температурата в региона на столичното летище Палам доближи 47,6 градуса по Целзий, заяви метеорологичната работа. Най-високата измерена температура пък е била в град Чуру в Раджастан, 50 градуса, допълвa тя.

Частната метеорологична работа " Скаймет " заяви, че това е бил най-горещият ден в Делхи от 2009 година Най-големият връх е от май 1998 година, когато са измерени 48,4 градуса.

Горещата вълна евентуално ще се задържи до края на седмицата, когато в петък или събота гръмотевични стихии ще донесат известно облекчение на засегнатите региони, съобщи Индийската метеорологична работа.

Горещата вълна пристигна на фона на коронавирусната зараза в Индия, както и на фона на най-голямото настъпление на скакалци за последните повече от две десетилетия, заплашващо няколко щата, заяви вестник " Индустан таймс ". В заплаха са културите в минимум пет щата на Индия, откакто постъпиха данни, че в тези региони са видяни рояци от скакалци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР