Температури над нормата се очакват за месец октомври. Най-топло ще

...
Температури над нормата се очакват за месец октомври. Най-топло ще
Коментари Харесай

Лятото още не си е отишло! 35 градуса ще има през октомври

Температури над нормата се чакат за месец октомври. Най-топло ще бъдат към средата на първото десетдневие.

Температурите на множеството места ще са сред 28° и 33°, само че в обособени региони ще доближат 35°-36°. Най-ниските ще са сред минус 1° и 4°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.Месечната сума на преваляванията в по-голямата част от страната ще бъде под нормата, която за югоизточните региони е сред 60 и 90 л/кв.м, за останалите – сред 40 и 60 л/кв.м, в планините — от 80 до 100 л/кв.м.

След захлаждането в края на септември, още при започване на октомври от юг ще се придвижват топли въздушни маси и температурите бързо ще се покачват. В интервала 3-6 октомври вятърът в източната половина от страната краткотрайно ще е мощен и преобладаващите оптимални температури ще са над 25 градуса, на обособени места, чувствителни на южен вятър, ще доближават до 35˚-36˚. Около 6-7 октомври ще премине атмосферно разстройване. На места ще има превалявания от дъжд.

През идващите дни температурите последователно ще се намаляват, само че ще остане относително топло. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. В самия завършек на десетдневието се покачва вероятността за валежи.

През второто десетдневие температурите още веднъж ще бъдат по-високи, само че въпреки всичко по-близки до естествените. В началото и в края облачността ще е раздрана, с повече слънце в часовете към и след обяд. През интервала 12-18 октомври времето ще е изменчиво, тук-там с валежи.

През третото десетдневие температурите ще са към нормалните. През първата половина от интервала още веднъж има възможност за валежи. През втората наклонността е да има повече спокойни и относително топли дни, само че към този момент с присъщите инверсии и ниска облачност в утринните часове.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР