Температурен рекорд за днешната дата 28 октомври е отчетен в

...
Температурен рекорд за днешната дата 28 октомври е отчетен в
Коментари Харесай

Температурен рекорд в страната за днешната дата – 29,3 градуса в Силистра

Температурен връх за днешната дата 28 октомври е регистриран в България . В Силистра е измерена оптималната температура от 29,3 градуса по Целзий, осведоми Българска национална телевизия.

От 70 години насам на тази дата е било най-топло през 1948 година - 28,5 градуса.

 Слънчево, топло, съвсем без превалявания
Слънчево, топло, съвсем без превалявания

Максималните температури са в интервала 21-26 градуса...

За на следващия ден метеорологичната прогноза е най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност над Западна България. В утринните часове тук-там в източните региони от страната ще има ниска слоеста облачност . Минималните температури ще са от 8-10 градуса в котловините от Западна България до 14 - 16 градуса тук-там в Дунавската низина. Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса, допълват от малкия екран, базирайки се на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от междинното за месеца. Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-22 градуса. Температурата на морската вода е към 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Западна България, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.

Във вторник от запад облачността ще намалее . Температурите ще са високи - в по-голямата част от страната оптималните ще са сред 24 и 29 градуса, минималните ще са сред 10 и 15 градуса, в Предбалкана - до 18-19 градуса. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта против сряда ще отслабне и краткотрайно ще се ориентира от северозапад.

В сряда времето ще бъде най-вече слънчево . Дневните температури в Западна България едва ще се намалят, на изток още малко ще се покачат. Сутринта ще е малко по-хладно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР