Температурата по време на пожар достига от 300 до 1000

...
Температурата по време на пожар достига от 300 до 1000
Коментари Харесай

Как да реагираме при пожар


Температурата по време на пожар доближава от 300 до 1000 градуса! При температура от 160 градуса меките тъкани на човешкото тяло изгарят.
Бързото и съответно реагиране при пожар е от витално значимо значение.

-Първо активирайте противопожарната тревога, в случай че има такава, по-късно неотложно звъннете на 112 и информирайте за случая. Ако тези позвънявания носят риск за сигурността ви, не го правете!
По опция изключете електрозахранването или газоподаването

-Ако напускането на помещението носи риск, затворете компактно вратите и прозорците и останете вътре.Излизането се реализира през външни/аварийни стълби. Никога по асансьор!

-Ако се постанова прекосяване през задимено помещение, движете се лазешком, покрай пода. Дръжте влажна забрадка пред устата си, намокрете облеклата си.

-Ако е невероятно да напуснете постройката качете се на по-висок етаж. Ако сте наоколо до баня, влезте. Запушете всички процепи и се обливайте с вода.

-Ако не знаете изхода на помещението, изчакайте идването на противопожарната работа.Не се бавете при овакантяване на горящата постройка и не се връщайте по никаква причина в нея без експлицитното единодушие на пожарникар.

Свързани публикации.. Обгазяване при пожар - за какво е рисково? 0 Замърсеният въздух след пожар вреди на сърцето 0 Изгаряния с химични субстанции, горещи храни и течности 0

-Ако сте били в постройката по време на пожар, след потушаването наложително посетете доктор. По време на пожара се отделят токсични газове - циановодород, въглероден окис и така нататък Те са в положение да влошат общото положение на потърпевшия.

-Ако изходът е отсечен от пожара затворете се в безвредно помещение, запушете вратите и прозорците с влажни кърпи, с цел да ограничите навлизането на пушек.

-Ако са налице пожарогасители - използвайте ги! Ако не са в наличност използвайте плътни, незапалими одеяла, с цел да покриете пламъците. По този метод ограничавате достъпа на О2 до огъня.Постарайте се да покажете вашето местонахождение на външни лица - писане по прозореца, окачване на ослепителен плат и така нататък

-Ако има човек, чиито облекла са подпалени кажете му да спре да се движи, увийте компактно одеяло/завеса към тялото му. Ако не разполагате с такива въртете потърпевшия по пода, до момента в който не потушите пламъците. Ако употребявате пожарогасител, не го насочвайте непосредствено към лицето му.

-Отстранете изгорелите облекла, в случай че изпитвате усложнения не правете още един опит. Може да нараните засегнатите тъкани.2391
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР