Температура, главоболие, запушен нос, втрисане, кихане, умора... Кой не би

...
Температура, главоболие, запушен нос, втрисане, кихане, умора... Кой не би
Коментари Харесай

Тези 6 начина може да ви помогнат по-бързо да се справите с грипа

Температура, главоболие, запушен нос, настинка, кихане, отмалялост... Кой не би желал всичко това да завърши допустимо най-бързо? Не се нахвърляйте незабавно на медикаментите, помислете и за други средства, тествани в борбата с грипа. Храни, които укрепват имунитета

Грипът е най-яростен при промяната на сезоните. Добра предварителна защита против него е потреблението на артикули, богати на витамини и други потребни за имунната отбрана субстанции – плодове, зеленчуци, зърнени и млечни храни. Според изследвания дефицитът на единствено един от главните микрохранителни субстанции може да докара до нарушена функционалност на имунната система – става дума за цинк, селен, желязо, мед, калций, фолиева киселина, витамини А, В6 и С, написа Elle. Затова храненето би трябвало да е разнообразно, да се заобикалят продуктите, богати на транс мазнини и бързи захари. Консумирайте доста плодове и зеленчуци – те съдържат антиоксиданти, които сполучливо се борят със свободните радикали.

Чесън и лук против микробите

Чесънът съдържа огромно количество алицин – вещество със мощни антибактериални и противогъбични свойства. За да се възползвате изцяло от резултата му, яжте по 4-5 скилидки дневно. Чесънът е богат и на антиоксиданти, които укрепват имунната система.
Лукът също съдържа алицин, само че също така и кверцетин – сполучлив антиоксидант от фамилията на флавоноидите.

Спокойствие и пилешки бульон

Почивката е един от най-важните фактори за бързото възобновяване на организма от грип и сходни на грип положения. Осигурете си 7-8 часа спокоен нощен сън. Не решавайте значими житейски въпроси и спорове тъкмо когато ви е нападнал грипният вирус.

Пилешкият бульон – едно именито средство против доста неразположения, е изключително подобаващ при грип. Някои от съставките му имат противовъзпалителни свойства, които понижават интензивността на грипните признаци. Според канадско изследване пилешкият бульон е по-благотворен за организма от топлата вода и билковите отвари.

Движение за изхвърляне на токсините

Физическата интензивност може да подкрепи бързото справяне с грипа при младежи, които изпитват болки най-много в гърба и раменете. Кратки, приблизително интензивни тренировки работят добре против гърлобол, облекчават синусите и освобождават дихателните пътища.

Изследвания демонстрират, че ходенето пешком форсира оздравяването, без освен това да се одобряват каквито и да било медикаменти. Движението в сдържан темп подтиква имунната система и по този начин подкрепя битката с инфекциозните процеси. Все отново при температура, общи мускулни болки, мощна кашлица и мъчно дишане е по-добре да се въздържате от спорт.

Лечебни билки

Много са билките, които оказват помощ при грип.
Женшенът, прочут от хилядолетия от азиатската обичайната медицина, подтиква имунната система. Световната здравна организация го предлага също при огромна отмалялост и отслабен организъм.

Мащерката усъвършенства положението на лигавицата на гърлото и има подтикващ отхрачването резултат. Това способства за по-бързо ликвидиране на дихателните пътища.

Черният бъз е позната билка от българската национална медицина. Флавоноидите, които се съдържат в плодовете му, могат да съкратят респираторните инфекции с 4 дни. Екстрактът от него работи против 10 варианта на грипния вирус.
Ехинацеята потвърдено понижава дискомфорта от признаците и продължителността на грипа. Тя е мощен съдружник на имунитета. Антибиотичният й резултат се дължи на ехинакозида, съединяване сравнимо по мощ с пеницилина (повече за ехинацеята прочетете на стр.).

Мед – най-сладкото лекарство

Това, което прави меда толкоз потребен за организма и толкоз мощен войник срещу грипа, е че той е цялостен с скъпи хранителни субстанции - 22 аминокиселини, 27 минерала, цялостна гама от витамини и 5000 живи ензима. Сместа от мед и свеж лимонен сок има успокояващо деяние при болки в гърлото и спомага за намаляването на дразненето при кашлица. Пчелното млечице и пчелният прашец имат мощно антибактериално деяние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР