Темпът на резервации в Слънчев бряг рязко е намалял след

...
Темпът на резервации в Слънчев бряг рязко е намалял след
Коментари Харесай

Отказват резервации в „Слънчев бряг” заради страх от мръсно море

Темпът на резервации в " Слънчев бряг " внезапно е намалял след информацията за замърсяване на Черно море. В част от хотелите отказаните резервации са съвсем 50%.

Работещите в курорта отдават появилата се злонамерена информация за мръсно море на конкурентни дестинации като Турция и Гърция.

„ Спрямо пандемичните резервации сме на 50% надолу. Оправданието на канселиращите е, че морето е мръсно! Казвам това е смешно, морето не е мръсно, аз да пия вода от него ли, с цел да ви покажа, че не е мръсно! ”, съобщи хотелиерът Румен Мончев.

Интересен факт е, че множеството от отказаните резервации в този хотел са от българи. „ Според мен повода, най-главната, е от наши доброжелателни съседи - Гърция и Турция.
 БГНЕС
Понеже се обрисува тази година да имаме над 5 милиона туристи и гости на Българското Черноморие ”, споделя Мартина Венчавска, която работи като теляк в курорта от години.

Интерес към почивки в курорта обаче има и хотелиери се надяват отказаните резервации да продадат по-скъпо, на нови цени. „ Темпът на запазване е намалял несъмнено има и канселирани резервации. Като цяло сезонът стартира много неенергично.
 БГНЕС
За моя наслада при нас не е по този начин, ние сме съвсем на 100% заети, имаме към 1200 индивида в хотела . Нашите посетители от Германия и Англия задават въпроси има ли замърсяване, отразява ли се войната.

Не е като преди както питаха - има ли танкове на Слънчев бряг! Не, няма танкове! Всичко е безшумно, спокойно и умерено! ”, споделя Александър Александров- шеф на хотел в курорта.

Очакванията са за мощен сезон през юли и август, само че хотелиерите споделят, че летният туризъм не може да се изхрани единствено от два месеца работа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР