Темпът на растеж на руската икономика е намалял почти наполовина

...
Темпът на растеж на руската икономика е намалял почти наполовина
Коментари Харесай

Растежът на икономиката на Русия падна наполовина

Темпът на напредък на съветската стопанска система е намалял съвсем на половина предходната година, сочат нови данни, представени от The Moscow Times.Брутният вътрешен артикул на Русия е повишен с 1,3%, оповестиха от съветската статистическа организация. През 2018 година експанзията на стопанската система доближи 2,5%.

Така растежът през 2019 година е най-слабият от 2016 година, когато Русия съумя да се измъкне от икономическа рецесия.

Въпреки общото закъснение, през второто полугодие растежът се е забързал, което е добра вест за 2020 година Така Русия съумя да надвиши и песимистичните прогнози на Световната банка и Международния валутен фонд, съгласно които страната нямаше да доближи 1% напредък.

Ростат показва, че растежът в производството на газ и газови кондензати, който се повишава с над 10%, е най-големият мотор на експанзията през годината.

Икономисти чакат съветската стопанска система да набере скорост през 2020 година Анкета на Reuters сочи, че консенсусът е за 1,8% растеж на Брутният вътрешен продукт. Възможно е експанзията да надвиши това равнище, стига кабинетът да успее да задвижи част от грандиозния проект за вложения на президента Владимир Путин.

Самият той неведнъж е заявявал, че желае Русия да пораства " по-бързо от междинното за света ", с цел да предотврати понижаване на каузи на съветската стопанска система в международната. През последните 7 години обаче страната не може да реализира тази цел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР