Темпът на нарастване на световната икономика през 2018 година ще

...
Темпът на нарастване на световната икономика през 2018 година ще
Коментари Харесай

СБ: Между 2020 и 2030 г. глобалната икономика ще е нестабилна

Темпът на повишаване на международната стопанска система през 2018 година ще се усили до 3,1%, само че капацитетът на по-нататъшен растеж провокира безпокойствие , се споделя в отчет на Световната банка.

За еврозоната, плануваният напредък през тази година е 2,2%, за Съединени американски щати - 2,5%, а за Англия - единствено 1,4%. Икономическият локомотив е Азия - 6,9% напредък в Югоизточна Азия и 6,2% в Източна Азия и Тихоокеанския район.

Докладът е оповестен под името " Перспективи на международната стопанска система ". Този път към излезлия документ се прибавя и въпросът " Икономическата обстановка като цяло се усъвършенства, само че за дълго ли? ", написа БГНЕС.

" Очаква се, че съществуващите в международната стопанска система запаси ще се изчерпят последователно ", се отбелязва в отчета.

Съгласно прогнозите, в интервала 2020 - 2030 година ще има неустойчив и по-малък стопански напредък в световен мащаб. За тези 10 години прогнозата е за междинен напредък от 2,3%. Основната причина са структурни проблеми.

Световната банка предизвестява и, че главният риск за стопанската система идва от финансовите пазари. Ако има муден растеж на инфлацията, тогава тържищата могат да останат постоянни, споделят специалистите. Но в случай че има внезапно покачване на инфлацията и се наложи централните банки да подвигат главните лихви, тогава може да има произшествия, считат експертите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР