Темпът на нарастване на броя на заразените с новия коронавирус

...
Темпът на нарастване на броя на заразените с новия коронавирус
Коментари Харесай

Според Пекин темповете на увеличение на заразените с коронавируса спадат

Темпът на повишаване на броя на инфектираните с новия ковид в Китай през последната седмица е намалял с 48,2 %, заяви в сряда представител на китайската държавна комисия по опазването на здравето, представен от информационните организации.

" Сегашната епидемологична обстановка остава доста сериозна, само че вследствие на подхванатите ограничения се появиха някои позитивни трендове. Темповете на увеличение на броя на болните вълнообразно понижават. Най-голямото нарастване на доказаните случаи инфектирани за ден беше открито на 4 февруари и беше 3887. Към 11 февруари този индикатор спадна до 2015 нови случаи за ден ", уточни представителят.

Той посочи, че оптималното нарастване на хипотетични случаи на болестта в рамките дневно е било закрепено на 5 февруари - 5328 души. Към 11 февруари то е спаднало до 3342 души.

Делът на оздравелите от болестта в Китай, провокирано от новия ковид COVID-19, за две седмици е повишен от 1,3 % на 10,6 на 100, заяви още китайският държавен представител.

Общо 4 740 пациенти, инфектирани с новия ковид, са били изписани от китайски лечебни заведения до късно нощес, откакто са оздравели, заяви организация Синхуа. Само през вчерашния ден са били изписани 744 души, 417 от тях в провинция Хубей, разгласи националната комисия по опазване на здравето във всекидневния си отчет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР