Темпът на нарастване на броя на заразените с новия коронавирус

...
Темпът на нарастване на броя на заразените с новия коронавирус
Коментари Харесай

Пекин: С 48,2% спадат темповете на увеличение на заразените с коронавируса

Темпът на повишаване на броя на инфектираните с новия ковид в Китай през последната седмица е намалял с 48,2 %, заяви на брифинг през днешния ден представител на китайската държавна комисия по опазването на здравето, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Сегашната епидемологична обстановка остава доста сериозна, само че вследствие на подхванатите ограничения се появиха някои позитивни трендове.

Темповете на увеличение на броя на болните вълнообразно понижават. Най-голямото нарастване на доказаните случаи инфектирани за ден беше открито на 4 февруари и беше 3887.

Към 11 февруари този индикатор спадна до 2015 нови случаи за ден ", уточни представителят.Т ой посочи, че оптималното нарастване на хипотетични случаи на болестта в рамките дневно е било закрепено на 5 февруари - 5328 души. Към 11 февруари то е спаднало до 3342 души.

Делът на оздравелите от болестта в Китай, провокирано от новия ковид COVID-19, за две седмици е повишен от 1,3 % на 10,6 на 100, заяви още китайският държавен представител.

Общо 4 740 пациенти, инфектирани с новия ковид, са били изписани от китайски лечебни заведения до късно нощес, откакто са оздравели, заяви организация Синхуа. Само през вчерашния ден са били изписани 744 души, 417 от тях в провинция Хубей, разгласи националната комисия по опазване на здравето в ежедневния си отчет. До края на вчерашния ден общо 1113 души са умряли от заболяването, а 44 653 доказани случаи са били регистрирани в 31 района на ниво провинция.

Япония заяви за 174 случая на инфектирани, което е максимален брой отвън Китай, съобщи ДПА. Японското министерство на опазването на здравето удостовери още 39 инфектирани на круизния транспортен съд край пристанище Йокохама.

Корабът " Даймънд принсес " с хиляди пасажери на борда беше подложен под карантина преди седмица. Тези, при които болестта е била доказана, са превозени в болница. Японското здравно ведомство сподели още, че карантинен чиновник също се е заразил с ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР