Темпът на икономическия растеж на Китай през второто тримесечие на

...
Темпът на икономическия растеж на Китай през второто тримесечие на
Коментари Харесай

Икономиката на Китай се забавя

Темпът на икономическия напредък на Китай през второто тримесечие на годината се е забавил до 6,7 на 100, увеличавайки провокациите, пред които е изправен Пекин, съобщи Асошиейтед прес.

Втората по величина стопанска система в света е нараснала брутния си вътрешен артикул с 6,7 на 100, което е по-малко от 6,8-те %, регистрирани за предходното тримесечие. Това сочат оповестените през днешния ден данни на държавното управление.

Говорителят на Националното статистическо бюро Мао Шънюн акцентира на позитивния детайл, представяйки данните за растежа, само че въпреки всичко призна, че той е изправен пред възходяща неустановеност, идваща от външни фактори.

Икономическата интензивност се чака да отслабне в допълнение, защото световното терсене на китайски артикули отслабва, съобщи Българска телеграфна агенция. Китайските водачи поставят отдавна старания, с цел да насърчат дълготраен напредък, разчитащ на вътрешното ползване и да понижат зависимостта му от износа и вложенията.

Търговските търкания със Съединени американски щати ще имат лимитирано влияние върху потребителските цени в Китай и потребителските разноски се чака да останат постоянни през втората половина на годината, разяснява Мао Шънюн, представен от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР