Темите и двете страни е ситуацията с Украйна Турският президент

...
Темите и двете страни е ситуацията с Украйна Турският президент
Коментари Харесай

Турция и Сърбия свикаха Съветите си за национална сигурност

Темите и двете страни е обстановката с Украйна
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган събра Съвета за национална сигурност по отношение на съветската военна намеса в Украйна.

На нея участват вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на защитата Хулуси Акар, министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, началникът на Генералния щаб военачалник Яшар Гюлер, ръководителят на Националната разследваща организация Хакан Фидан, ръководителят на Дирекцията за връзки Фахреттин Алтун и представителят на президента Ибрахим Калън.

Заседанието се организира в президентския комплекс.

Министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу не съумя да участва поради актуалното си посещаване в Казахстан.

За по-късно през днешния ден е умишлен и съвет по сигурността в Сърбия. Причината да го свика Вучич са събитията в Украйна. След това ще има и изключителна среща на кабинета.

Правителството предложения президента да направи послание по време на днешното съвещание на държавното управление.

На сесията ще бъде разисквана обстановката в района и Украйна и на нея ще участват шефове на обществени сдружения.

Рано тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи военна интервенция в Украйна единствено няколко дни откакто призна двата сепаратистки района в Източна Украйна. Признаването провокира интернационално наказание и оповестяване на по-строги наказания против Москва.

Имаше известия за детонации в няколко украински провинции, в това число в столицата Киев, както и за няколко военни транспортни средства, пресекли границата от Беларус към Украйна.

През последните месеци Путин събра над 100 000 съветски бойци към Украйна, само че неведнъж отхвърляше да има желание да нахлува.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР