Темите газ и оръжие няма да съборят правителството, смята антропологътТемите

...
Темите газ и оръжие няма да съборят правителството, смята антропологътТемите
Коментари Харесай

Васил Гарнизов: Нинова няма да напусне коалицията, докато Радев ѝ диша във врата, а Янев загрява

Темите газ и оръжие няма да съборят държавното управление, счита антропологът
Темите газ и оръжие няма да съборят държавното управление, предвижда пред БНР Васил Гарнизов, учител по антропология в Нов български университет.

„ Защото по тематиката газ и оръжие ние сме в един огромен световен тим и сме в центъра на терена “, изясни Гарнизов.

„ Македония също не може да събори държавното управление “, акцентира антропологът.

„ Радев ще би трябвало да играе през някаква политическа партия. Казвайки Янев, разбираме и Радев. По метода, по който Радев работи, единствено слепва по-плътно Нинова към съдружното съглашение. С всяко деяние, което той прави, укрепва нейните позиции по метод, че тя да си слага за цел това държавно управление да изтрае най-малко до локалните избори, тъй като локалните избори ѝ трябват “, посочи антропологът.

„ За политическото пространство, което сега съставлява Корнелия Нинова в Народното събрание, има ужасно доста кандидати и тя би трябвало да е политически неразумна, с цел да напусне обединението и да тръгне към парламентарни избори “, акцентира Васил Гарнизов.

„ Нинова няма да направи крачка настрана от съдружното съглашение, до момента в който Радев ѝ диша във врата, до момента в който Янев загрява, с цел да основава партия. На този терен се пробват да играят и Румен Петков, който в последно време е станал доста деен, Мая Манолова, Татяна Дончева “, уточни антропологът.

„ С подписа на Корнелия Нинова, въпреки и непряко, за Украйна отпътуват муниции всеки ден “, акцентира анализаторът.

Според Гарнизов вицепремиерът пази равновесие сред присъединяване в държавното управление и настройките на гласоподавателите си, което е „ безусловно на ръба на бръснача “ и сега, в който към този момент не може да пази това равновесие, „ партията ще ѝ вземе главата “.

„ Тя от една страна желае да е част от една европейска и западна платформа, а от друга не желае да се скара с най-червено русофилски настроените си гласоподаватели. Тя това ще прави до края на мандата, колкото и дълго да продължи този мандат “, сподели още той.

„ В съдружното съглашение не са се споразумявали да дават военна помощ за Украйна “, напомни Гарнизов.

„ Каквото са се споразумели, се извършва. За което не са се споразумели, ще има плаващи болшинства в Народното събрание “, уточни той.

Васил Гарнизов означи, че в един интервал министър председателят се е опитвал „ да добави нова точка към съглашението “, само че това не се е получило. По думите му както Българска социалистическа партия, по този начин и „ Демократична България “ няма да правят отстъпка и „ същинският въпрос е дали това ще събори държавното управление “.

„ Радев не би бил в този момент президент без Петков и Василев. Радев им даде легитимност и естрада, само че договорката беше взаимна “, разяснява още Гарнизов във връзка нападките сред президента и водачите на „ Продължаваме Промяната “.

„ Колкото той оказа помощ за тяхното влизане в Народното събрание, толкоз и те помогнаха за неговото преизбиране. Те застанаха като мост сред лявата алена маса, която беше твърдото ядро на Радев и една по-рехава центристка и дясна външна страна. Пито-платено. Много дълго дори търпяха патерналистичното държание на Радев Кирил Петков и Асен Василев “, безапелационен бе антропологът Васил Гарнизов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР