Теменужки гиганти от рода "Мамут" ще ухаят в Университетската ботаническа

...
Теменужки гиганти от рода "Мамут" ще ухаят в Университетската ботаническа
Коментари Харесай

Теменужки гиганти ще ухаят в Балчик

Теменужки колоси от рода "Мамут " ще ухаят в Университетската ботаническа градина в Балчик.

За началото на есенната акция в парка, в който ще бъдат засадени 120 000 цветя, отгледани от семена. Това заяви пред Българска телеграфна агенция ръководителят на Ботаническата градина Валя Машкарова.

Цветът на теменужката исполин, обагрена в розово, с тъмновиолетови "очи ", доближава 10 сантиметра в диаметър, разясни ландшафтният проектант в парка Мариана Димитрова.

По думите й "Пинкбери " е измежду трийсет и седемте нови сорта теменужки, с които градинарите през идващата седмица стартират да оформят цветни фигури в парка. Теменужки с къдрави цветове и с "котешко лице " са част от новите атракции.

Започва и засаждането на луковиците на пролетните цветя. Нови двайсет сорта лалета ще разнообразят парковия пейзаж още през март, споделиха ботаниците. "Негрита " от рода "Папагалови " е в тъмнолилави до черни багри. А "Бел епок " от рода "Божуровидни " се чака да разцъфти в неясно розово до кафяво.

Заедно с 60 000 лалета градинарите ще засадят за пролетния сезон и 30 000 луковици на нарциси, зюмбюли, фритиларии и други. Ако зимата се случи по-мека, първото лале - "Джузепе Верди ", може да разтвори цвят още през февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР