Темата здравеопазване не е на нито една политическа сила, в

...
Темата здравеопазване не е на нито една политическа сила, в
Коментари Харесай

Цветанов: Темата за здравеопазването не е на нито една политическа сила

Темата " опазване на здравето " не е на нито една политическа мощ, в нея би трябвало да участваме интензивно като депутати от 44-я парламент и хора, които би трябвало да подкрепим всяко едно положително предложение на Министерството на здравеопазването след привършване на публичното разискване. Това заключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов при дебатите по третия избор на съмнение, пожелан от опозицията. Той обаче акцентира, че към момента няма решение на Министерски съвет за здравноосигурителните модели, а Българска социалистическа партия желае избор за планове, което е казус.

Това е трети избор от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, това е техният единствен систематичен метод за политически послания, които са заявили през последните години, само че в никакъв случай не са давали опция или решения на въпросите, вълнуващи всички български жители, сподели Цветанов. В същото време, по думите му, " ГЕРБ и настоящето съдружно държавно управление ги вземат решение ".

Той напомни решението на Народно събрание от 29 юли 2018 година, с което се задължава до 30 септември Министерството на здравеопазването да даде моделите за промяна в опазването на здравето и срокът е спазен.

Колеги от Българска социалистическа партия, единственото свястно в днешния спор бяха думите на проф. Михайлов (Георги Михайлов, БСП), който сподели, че преди него няма нищо свястно, което да е казано в дебата, посочи Цветанов, уточнявайки, че преди този момент водачът на социалистите Корнелия Нинова е чела претекстовете.

В последвалия спор Таско Ерменков от левицата предсказа, че ГЕРБ скоро ще останат неприятен спомен за ръководство. Цветанов отговори, че до сегашния миг посланията на Българска социалистическа партия не са намерили поддръжка в обществото. През 2013-2014 година дадохте действия на над 20 лечебни заведения, което и ви уличи, че сте имали повече ползи, в сравнение с да решавате проблемите в опазването на здравето, заключи той.

Проф.Георги Михайлов в персонално пояснение уточни, че Цветанов не го е схванал, а вотът не е ориентиран към планове, а към тежкото безучастие в областта на опазването на здравето, довело бранша до тежко положение, за което е виновна ръководещата сега коалиция и най-много огромната партия - ГЕРБ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи гласуването по вота на съмнение към държавното управление " за неуспех в политиката на опазване на здравето " за сряда, 24 октомври, от 9.00 часа. Днес дебатите по вота в пленарната зала продължиха близо три часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР