Tемата за затягането на мерките се политизира, част от тях

...
Tемата за затягането на мерките се политизира, част от тях
Коментари Харесай

Доц. Михаил Околийски: Мерките не се затягат, за да се отнемат права

Tемата за стягането на ограниченията се политизира, част от тях се одобряват като преднамерено практикувани, с цел да изземват права. Това на процедура не е по този начин, виждаме, че Испания, Италия, Англия подхващат ограничения за ограничение. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

" Притеснително за България е, че доста хора имат вяра на субективни изказвания за ковид. Проблемът е, че този вирус лишава човешки животи. Още от началото на пандемията се опитваме да кажем, че всички изказвания би трябвало да са въз основата на научни доказателства ", означи Околийски.

По думите му в България експерти са си разрешавали отзиви, които са диаметрално противоположни на научните проучвания.

" БЛС направи доста безапелационна декларация, тя може да е леко закъсняла, само че е доста съответна, тъй като в подобен миг, в който всички би трябвало да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да завърши час по-скоро ", съобщи Околийски.

Той оцени като съответна връзка връщането на постоянните брифинги на оперативния щаб за битка с ковид у нас, с цел да могат хората да получат практическа информация.

Според доцент Околийски всички би трябвало да имат еднакъв достъп до ваксина против ковид, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации имунизацията да бъде гратис налична в Европейския съюз. Утре следва диалог по тематиката с Министерството на здравеопазването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР