Темата за вота на недоверие към третото правителство на Бойко

...
Темата за вота на недоверие към третото правителство на Бойко
Коментари Харесай

Арман Бабикян пред Фрог: Властта става все по-нагла, ”слугите на народа”на кого служат?!

Темата за вота на съмнение към третото държавно управление на Бойко Борисов е резонна, защото вътрешната сигурносте в перманентна рецесия в България, а сега е изключително изострена. Това се случва заради вопиющата непросветеност на политическото управление на Министерство на вътрешните работи да извършва функцииите си. Това разяснява пред ”Фрог нюз ” политическият пиар и анализатор Арман Бабикян:
Разбира се има и други значими и заболели за обществото ни проблеми - обществените, примерно митингите на майките на децата инвалиди. Но фактът, че властта се съпротивлява против жителите си, които просто търсят правата си и метод да живеят почтено, е индикативен.

Защото, вижте на какво сме очевидци - през вчерашния ден един безмълвен обществен министър, който твърди, че работи и ще предложи законопроект, което значи, че въпреки всичко някой се пробва да откри законодателно решение на казуса и група хора, които явно бяха стимулирани от различен политически център на властта - синдикатите. Имам поради безпардонното държание на ръководителя на Подкрепа Димитър Манолов, който доста жестоко и невъзпитано се обърна към изтерзаните майки на болните деца да си ги приберат у дома. Но, за жалост, той не беше единственият стимулиран от структури, подопечни на Министерство на финансите - директно или непряко свързани с него.

Проблемът е явен - той е на гърба на Народното събрание и е някак цинично да се появяват хора като Манолов, който да твърди, че от 20 години се бил борил с този проблем. Извинете, но като си се борил от 20 години, за какво няма резултат?! Какво е постигнал този човек, с изключение на поста си? Разбирате ли какъв брой неуместно наподобяват тези хора - Манолов и онази зам.-министърка дето я уволниха, поради скъпата й командировка зад Океана.

Нелепо и грозно е държанието на властта. Тя става все по-нагла и е все по-далеч от хората, които са я избрали. Тази власт явно не схваща къде се намира. Нашите общи чиновници са не запомнили къде и какво работят.

Майките на децата с увреждания са задоволително изстрадали и интелигентни, с цел да виждат, че никой няма да им обърне внимание и пред очите им се разиграват циркове, резултат на евтини пиар номера на властта.

Вотът евентуално ще мине като всичко до момента. Би било изненада, в случай че Българска социалистическа партия този път се приготви работливо за гласуването, а не го мине на тичешком - със слаби причини както стана при предходния избор - за корупцията. Ако имаш 80 депутати не е обикновено да правиш гласоподаване против кабинета единствено с извадки от медиите.

Европредседателството завърши - пристигнаха чужденците, разходиха се по мостовете и си потеглиха. Радостта ни би трябвало да се основава само върху политически обстоятелства и причини. Единственото обективно реализирано нещо, е обръщането на погледите и вниманието на Европа по посока на Западните Балкани - това е положително и би трябвало да продължи.

Пък лятото ще свърши и току -виж хората се разсънят от лятна сънливост. Пък наесен може да забележим освен майките с заболели деца на барикадите. Възможно е...

Записа Аделина Делийска
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР