Темата за възможността за отзоваване на тримата беше въведена още

...
Темата за възможността за отзоваване на тримата беше въведена още
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Отзоваването на тримата големи е принципно решение, не се прави заради Лозан Панов 

Темата за опцията за отзоваване на тримата беше въведена още преди две години. Критиците желаеха уточняване за режима на отговорността им. И точно това желая да употребявам, а не отзоваване или преустановяване на мандата. Благодарение на тези начинания тематиката влезе в механизма за съдействие. Т.е. европейските ни сътрудници желаеха по-сериозен разбор и най-малко на три комисии сме обсъждали този въпрос. Това съобщи минисътърът на правораздаването Данаил Кирилов в предаването "Беновска пита " по Канал 3 по отношение на опцията за отзоваване на основния прокурор и ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд – цел, която той си сложи при всъпване в служба.

Не би следвало да се оставя подозрение е, че каквито и промени да се предложат, те могат да обиден независимостта на институцията – прокуратура, Върховен административен съд, Върховен касационен съд, съобщи Кирилов, като посочи и съответен случаи, при който биха били отзовавани те – да вземем за пример, в случай че е нарушен закона, като има осъществено закононарушение.

Търсим кардинални решения. Този режим не се основава за Лозан Панов. Той има политическо говорене, което съгласно мен е несъвместимо, сподели Кирилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР