Темата за въздуха на Бургас остава актуална за всеки, който

...
Темата за въздуха на Бургас остава актуална за всеки, който
Коментари Харесай

По-прецизен контрол ще се прави на въздуха на Бургас

Темата за въздуха на Бургас остава настояща за всеки, който живее в града. Още една стъпка в посока на неговото възстановяване направиха общинските съветници. На последната сесия те единомислещо взеха решение да се усъвършенства системата за мониторинг на чистотата на въздуха, а мобилната станция ще бъде осъвременена.
Това ще даде опция да се прави по-пълен разбор на качеството на въздуха. То ще включва и определяне на структурния състав на фините прахови частици. Мръсният въздух не е ново за жителите на града. Хората обаче се научиха да реагират незабавно при сходни обстановки. Телефоните на Регионална инспекция за опазване на околната среда безусловно прегряват когато остра, задушлива миризма влезе в домовете им. При последния подобен случай беше открито, че тя идва от нефтената рафинерия Лукойл. Стигна се до там, че еколозите решение дружно с техните експерти при сходни случаи в групите да бъдат включени и жители. Към главните замърсители на въздуха в Бургас могат да бъдат прибавени заводът за произвеждане на дървесни плоскости Кроношпан, печките е твърдо гориво и засиленият авто трафик.
Това е повода община Бургас да заложи спомагателни средства в бюджета за 2020 година, които ще дадат опция улиците на града да се мият по-често. Успешно се осъществя и първата фаза от плана за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови, които ще отопляват с по- екологични материали. Анализът, който ще се прави след подобряваме на системата за мониторинг и модернизацията на мобилната станция, ще бъде по-прецизен и ще дава опция да се откри с по-голяма акуратност нарушаването. Той ще способства и за надзор над замърсителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР