Темата за царските имоти е гореща от много време насам.

...
Темата за царските имоти е гореща от много време насам.
Коментари Харесай

САМО В BNEWS! Идва ли краят на сагата с царските имоти? И поставен ли е Царя в унизителна среда?

Темата за царските парцели е гореща от доста време насам. В предаването на Милен Цветков, Димитър Байрактаров изложи тезата, че има безумство в решението за така наречен царски парцели. „ Има ли някой който да има вяра, че българският Цар Борис 3 не е имал никакви парцели? “, попита Байрактаров.

В решение от 1998 година на Конституционния съд е посочено - този въпрос би трябвало да бъде решен със закон. „ И от там нататък следва 18 декември 2009 година, едни 91 на брой простака гласоподават безумния мораториума върху царските парцели. Тези 91 народни представители постановат мораториум и върху парцелите, които са противоречиви и върху парцели, които е несъмнено, че са завещание и принадлежат на Цар Борис 3 “, сподели Байрактаров.

„ Царски парцели “ е неопределено разбиране, само че по този начин е записано в самия мораториум. По думите на Байрактаров следва и нарушение на българската конституция. „ Има доста несъгласия - хем делата били спрени, хем били планувани. Онези народни представители не са били наясно с европейското законодателство. Наследниците на царската фамилия имат всички учредения да осъдят България за нарушение на човешки права. Тук парцелите към този момент нямат никакво значение “, съобщи Байрактаров. „ Не върви на българския народ да слага в такава унизителна среда единствения цар на планетата Земя. “

В полемика своето виждане изложи и Минчо Спасов, който съобщи, че е имало игра на дясно мислещите политици от това време. „ Тези парцели са отнети без правно съображение “, изрази мнението си Спасов като правист. „ Царя разполага с над 300 нотариални акта. Той не е имал искания за държавни парцели. Юридически проблем няма. Какво усложняваме и се плашим през истината. Пътят е да се мине през Народното събрание “ сподели Спасов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР