Темата за сексуалното насилие във всички индустрии ще бъде лайтмотив

...
Темата за сексуалното насилие във всички индустрии ще бъде лайтмотив
Коментари Харесай

Кога, къде, какво на тазвечершните награди БАФТА

Темата за половото принуждение във всички промишлености ще бъде лайтмотив и на тазвечершните награди на Британската академия за кино и телевизионни изкуства (БАФТА/BAFTA). Церемонията ще стартира в 9 ч. локално време (11 ч. българско) от Роял Албърт Хол в Лондон, а феновете отвън Обединеното кралство ще могат да я гледат онлайн във " Facebook ". Предаването стартира от аления килим още в 9 ч. българско време.

За пръв път от 10 години церемонията няма да бъде водена от комика Стивън Фрай. Неговото място ще заеме актрисата Джоана Лъмли. Фантастиката " Формата на водата " на мексиканеца Гийермо дел Торо води по номинации с шансове в цели 12 категории, в това число за най-хубав филм, сюжет, постановка, основна женска роля, операторско майсторство, костюми и образни резултати.

Номинациите

Сред другите заглавия с огромни шансове са биографията за Уинстън Чърчил с Гари Олдман " Най-мрачният час " и черната комедия " Три билборда отвън града " на Мартин Макдона, военната драма " Дюнкерк " на Кристофър Нолан и " Блейд рънър 2049 " на Дени Вилньов. В категорията за най-хубав филм се състезават " Формата на водата ", " Най-мрачният час ", " Три билборда... ", " Дюнкерк " и сантименталният " Призови ме с твоето име ". Повече за номинациите може да прочетете тук.

 Кога, къде, какво на тазвечершните награди БАФТА

Както на премиите " Златен глобус " английските звезди ще употребяват БАФТА, с цел да привлекат вниманието върху акцията " Времето изтече " (Time`s Up) против половото принуждение и за равноправието на мъже и дами посредством напълно черен дрескод. Вместо кавалери, редица известни актриси ще се появят на церемонията, съпроводени от деятели и представители на синдикални организации.

190 актриси, измежду които Кейт Уинслет, Ема Томпсън, Ема Уотсън, Дейзи Ридли, Сирша Ронан, Фелисити Джоунс и Ема Кларк подписаха намерено писмо за взаимност с акцията. В него те означават, че разликата в заплащането сред мъже и дами при започване на кариерата им е повишена с 5 пъти в последните 6 години в Обединеното кралство, и шоубизнесът би трябвало да употребяват платформата си, с цел да приказва от името на тези, чиито гласове не се чуват.

Фотогалерия: Как се отлива бронзовата маска за премиите БАФТА >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Оскари 2018 (9)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР