Темата за съществуването на извънземните продължава да бъде все така

...
Темата за съществуването на извънземните продължава да бъде все така
Коментари Харесай

Луната, на която вероятно съществува живот

Темата за съществуването на извънземните продължава да бъде все по този начин противоречива , а учените не стопират да търсят доказателства, че живот има и отвън нашата планета. Този път вниманието им е привлечено от луната Европа - четвъртият по величина натурален сателит на Юпитер.

Учени от Jet Propulsion Laboratory към NASA основават компютърни симулации на запасите под ледената повърхнина на Европа , една от най-големите луни в Слънчевата система, въз основата на информация от галактически задачи, които са съумели да я снимат.

Благодарение на тях могат да настояват, че под ледовете може да се образува голям океан при разпадането на минерали, които съдържат вода . Предполага се, че океански светове, като този на Европа, могат да се образуват от метаморфизъм - смяна в състава или структурата на скалите поради едно или други естествено въздействие, написа Sky News.
 Снимка 485282

През 2016 година телескопът Хъбъл открива изпускане на водни пари от повърхността на Европа. Смята се, че кафявите линии по повърхността на луната пък са от соли от подземното море.

Geysers on Jupiter moon Europa may be the next spot to explore for life https://t.co/Y92eTz50eR pic.twitter.com/eYA0mPJVGP
— CNET (@CNET) April 14, 2017
Основната доктрина е, че гравитацията на Юпитер предизвиква естествени радиоактивни процеси. Те пък, от своя страна, водят до стопляне и нараснало налягане, които разграждат съдържащите вода минерали .
 NASA, океаните и по какъв начин би изглеждала планетата, в случай че всички те пресъхнат
Как би изглеждала планетата, в случай че пресъхнат океаните

Някога светът е изглеждал друго

Затова и екипът, отпред с доктор Мохит Мелуани Дасвани, е на мнение, че луната Европа може да бъде обитаема и на нея да съществува подводен живот . А задачата Europa Clipper, която се чака до няколко години, ще даде безапелационен отговор дали на спътника на Юпитер има вода.

NASA Gives 'GO' for Mission to Alien Ocean World at Jupiter Moon Europa http://t.co/BefGK4Q72b pic.twitter.com/PtQYOBXfnf
— Universe Today (@universetoday) June 20, 2015
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР