Темата за ромите и периодичните скандали, последният от които свързан

...
Темата за ромите и периодичните скандали, последният от които свързан
Коментари Харесай

Роми връчиха грамота на кмета на Симитли

Темата за ромите и периодическите кавги, последният от които обвързван със гибелта на 35-годишния Валери Дъбов от Кюстендил, който беше погубен след сдърпване с мъж от ромски генезис и другите настоящи проблеми свързани с малцинствата, очевидно не в цяла България има расово напрежение. Ромите в Симитли даже наградиха своя кмет Апостол Апостолов с грамота. Повод за връчването на наградата беше чества на ромската нова година, която по традиция се празнува през януари, само че в Симитли се празнуваше този месец. Роми от града и околията се събраха в ресторант, където измежду песни и танци посрещнаха празника.

Специални посетители на събитието бяха кмета на Симитли Апостол Апостолов, чиновници от общината и кметове на села в региона.
Ромският водач в Симитли Живко Илиев, което провел събитието, провел даже особено музикално оформление в чест на празненството. В края на празника, кметът на Симитли получи и своята грамота, на която написа " Най-добър кмет ". След връчването на наградата, той съобщи: " Бъдете такива – радостни, игриви, бъдете грижовни към себе си и към околните, бъдете пъстротата в община Симитли. Бъдете образец за ромите на всички места. Нека дружно сме образец за мир и синхрон в всекидневието и в празниците, дано сме образец за общуване сред етносите. Тук при нас, в община Симитли сме от всички – християни, роми, мюсюлмани… Б бъдете живи и здрави ", приключи апела си Апостолов.
Припомняме, че преди време името на Апостолов беше забъркано в абсурда " Агромах ", когато притежателят на строителната компания Методи Бачев се изцепи че " кметът на Симитли Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР