„Темата за разполагането на войски на НАТО у нас не

...
„Темата за разполагането на войски на НАТО у нас не
Коментари Харесай

Петков срещу Янев: това, че не иска войски на НАТО у нас, си било негово лично мнение

„ Темата за разполагането на войски на НАТО у нас не е разисквана на Министерски съвет нито с някои от нашите сътрудници “, разгласи министър-председателят Кирил Петков на брифинг след постоянното държавно съвещание.

Това изказване се бие с вчерашния коментар на отрасловия министър Стефан Янев, който разгласи, че разполагането на НАТОвски войски у нас единствено ще докара до нежелано повишаване на напрежението в региона.

„ В този смисъл не смятам, че са налице нужните условия, които могат да аргументират решение, обвързвано с разполагане на спомагателни войски на наша територия. Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните ползи, нито с националния интерес на Република България “, разгласи нощес Янев.

Премиерът съобщи, че думите на министъра на защитата Стефан Янев по тематиката са персонално мнение, а не официална позиция на държавното управление.

„ Аз ясно заявих, че ще бъдем деен член на Европейски Съюз и на НАТО. Вярваме, че най-хубавият метод за продължение на политиката и на Европейски Съюз, и на НАТО в региона на източната ни граница е оптимално потребление на изкусен път. Българският интерес е да нямаме в съседство военно състояние “, съобщи Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР