Темата за Разделението на властите според Конституцията на Република България,

...
Темата за Разделението на властите според Конституцията на Република България,
Коментари Харесай

Представиха функциите на съдебната власт пред ученици от Математическата гимназия

Темата за " Разделението на управляващите съгласно Конституцията на Република България, функционалностите и структурата на правосъдната власт, показаха пред три десети класа на Природоматематическа гимназия " Акад. Никола Обрешков “, окръжният прокурор Валентина Чакърова и арбитър Симеон Михов. Изнесените три открити уроци през днешния ден са част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, по която Окръжен и Районен съд и Окръжна и Районна прокуратури – Бургас работят взаимно. Магистратите ще продължат с визитите по учебни заведения през целия втори период на образователната година.

  " Моята задача на арбитър е да прослушвам причини. Правото е битка на претекстове. Ролята на съда е да взема решение разногласия “, сподели пред учениците арбитър Михов. Обективността на съда се подсигурява с неговата йерархичност и съществуването на правосъдни инстанции, които лекторът показа. На десетокласниците бяха забавни типовете съдилища, другите цивилен, облигационни, административни и различен тип разногласия. Младите хора получиха като подарък и дребна брошура – Конституцията на Република България.

Окръжният магистрат ще показа тематиката на следващия ден пред възпитаници от Гимназията по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров “, а районният арбитър Стоян Мутафчиев ще гостува на Математическата гимназия с тематиката за домашното принуждение над малолетни и малолетни и ограниченията за отбрана на правата на жертвите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР