Темата за преименуването на селища, улици, както и за събарянето

...
Темата за преименуването на селища, улици, както и за събарянето
Коментари Харесай

Евродепутат иска НС да преименува Благоевград и Велинград

Темата за преименуването на селища, улици, както и за събарянето на комунистически монументи, се оказа настояща за евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев 30 години след старта на прехода. " По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай! ", написа той в обществените мрежи. И изиска депутатите от новия парламент " оптимално бързо " да преименуват улици и градове, носещи " имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други ".

Засега хрумката на Ковачев излежда строго негова. Но общият политически подтекст сега у нас подсказва, че е допустимо никак да не е инцидентна. В момента ГЕРБ прави всякакви опити да провокира останалите обединения от новия парламент и да отклонява публичното внимание от значимите проблеми. Например законопроектът за мажоритарен избор е тъкмо такава провокация. Ковачев не крие, че желае сътрудниците му народни представители от ГЕРБ да се заемат с проблема. Той ги приканва да внесат предложение за преименуването и разяснява: " Иска ми се да имам вяра, че една такава концепция през днешния ден би получила нужната поддръжка в Народното събрание. Иска ми се да имам вяра че " ИТН " няма да кажат още веднъж, че и на това не му е пристигнало времето. Иска ми се да имам вяра, че " Демократична България " в омразата си против ГЕРБ няма да предпочетат прегръдката на Българска социалистическа партия, каквото изискване към този момент им сложи през вчерашния ден Корнелия Нинова. Иска ми се да имам вяра, че при " Изправи се! Мутри вън ", с изключение на някогашни членове на БСП/БКП, има и някой различен демократ. Иска ми се да имам вяра и че Движение за права и свободи, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и измежду главните жертви на комунистическия режим ".

" Мнозина ще кажат, за какво не го направихте до момента? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и Съюз на демократичните сили на Иван Костов, или Национална движение „Симеон Втори" на царя? ", е написал още Ковачев. А е подхванал тематиката откъм ремонт на Паметника на Съветската войска в София:
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР